Zdrave kroglice – z Botox učinkom

Zdrave kroglice – z Botox učinkom

Za čokoladne in hibiskus kroglice sem želela uporabiti sestavine, ki ne bodo le okusne, temveč zdrave. Glavnima sestavinama hibiskusu in čokoladi, sem dodala še rožič, ki bi moral biti pogosteje v naši prehrani zaradi visoke vsebnosti vlaknin. Razstruplja telo in ga obogati z antiksidanti, ki  so pravi čuvaji naših celic.

Kakav je eden izmed največjih virov magnezija in kroma. Je bogat z vitamini, minerali in omega 6 maščobnimi kislinami, aminokislinami, encimi in vlakninami. Je bogat z antioksidanti, zato ga pogosto uporabljamo v kozmetičnih izdelkih. Dodali smo ga tudi čistilni glini Dotik gline. Z uživanjem dokazano, zmanjšuje tveganje za nastanek raka in kapi.

Hibiskus je rastlina, ki je dobila ime je “Botox” zaradi zdravilin učinkov, ki jih ima na kožo. Znano je, da poveča elastičnost kože in vlažnost, izboljša njeno fleksibilnost in jo ščiti pred prostimi radikali (visoka vsebnost alfa-hidroksi kisline). Učinek je tako močan, da ga najdemo v številnih kozmetičnih izdelkih za zdravljenje aken, brazgotin in razširjenih por. Z uživanjem, izboljša raven holesterola, zniža krvni tlak, podpira zdravje srca in zdravi prehlad (čaj iz hibiskusa z nekaj limone). Najbolj je poznan kot čaj. Tokrat, pa bomo posušene cvetove zmleli v prah in ga uporabili kot surovino za naše kroglice.

 

dsc_0760

dsc_0817

dsc_0853

 

SESTAVINE
50g kokosovega olja

90g medu
50 ml kokosove vode

50g mandljevega masla (lahko ga pripravimo tudi sami, potrebujemo samo mandlje, med in dober blender)
70g orehov (namakamo jih vsaj 4 ure)

30g kakava v prahu

30g rožiča v prahu
ščepec himalajske soli
ščepec surove vanilije v prahu
30g kakava in hibiskusa v prahu (za posip)
NAVODILA
Orehe namakamo vsaj 4 ure.
Orehe, kokosovo olje, javorjev sirup, kokosovo vodo, mandljevo maslo, kakav, rožič v prahu, vanilijo, himalajsko sol v damo blender. Vse skupaj mešamo, dokler ne dobimo gladke mase – pasto.

Maso razdelimo v dve posodi, oblikujemo kroglice. Polovico jih razvaljamo v prahu hibiskusa, drugo polovico pa v čokoladi.
Kroglice postavimo v  zmrzovalnik za dve uri, preden jih postrežemo. V zmrzovalniku, so lahko shranjene tudi 14 dni – če uspejo počakati tam ;).

Upam, da vam bo recept všeč in boste tudi vi uživali v okusih čokolade, rožiča in hibiskusa.

0 Comments