Olje iz brinovih jagod

Ne vidimo pogosto brinovih jagod kot sestavine na etiketi kozmetičnih izdelkov, vendar moramo povedati, da smo absolutno, brezpogojno zaljubljeni v naravno, prijetno esenco lesa in bora, ki prihaja iz naravne brinove jagode. Tako smo navdušeni nad njo, da smo jo morali vključiti v lastno ustvarjanje, v naravne izdelke za nego kože Brin. Ampak to ni edini razlog, da smo vključili eterično olje brinovih jagod v kozmetiko. Brinove jagode imajo toliko močnih, združenih zdravilnih učinkov, ki spodbujajo zdravje kože, da bi bilo naivno jih ne postaviti na vrh seznama pri oblikovanju izdelkov za nego kože.

Brinova jagoda, modrozeleno obarvana dišavnica, ki je plod zimzelenega grma, raste skoraj povsod na severni polobli. Tisti, ki niste nikoli imeli izkušnje z vonjem prelepe arome brina, to je aroma svežega zimzelenega drevesa. In to je tisto, po čemer diši brinova jagoda.

Olje iz brinovih jagod ima več medicinskih učinkov. Je izvleček, izdelan iz jagodičja in je lahko odličen toner kože, kadar ga penasto vmešamo v ostale naravne sestavine kreme. Brinove jagode imajo antiseptične, protivnetne, protivirusne, antiglivične in antimikrobne lastnosti skupaj z močnimi antioksidanti, ki ščitijo kožo pred okoljskimi zlorabami prostih radikalov. Protivnetne lastnosti v brinovem olju so se izkazale kot izjemno učinkovite pri psoriatični koži, dermatitisu ter pri ostalih kožnih izpuščajih.

0 Comments