Naravne sestavine

Prave sestavine smo iskali od leta 2008 in našli smo najboljše dobavitelje na svetu za sveže, čiste, razkošne rastlinske izvlečke. Uporabljamo le certificirana organska olja, masla in eterična olja (brez pesticidov in primesi), bogata z antioksidanti. Nobena uporabljena rastlina ni gensko spremenjena.

Ker sredstva, ki jih naravna kozmetika vsebuje, niso agresivna, je učinek naravnih pripravkov nekoliko počasnejši, kakor pri konvencionalni kozmetiki. Je pa zelo pomembno dejstvo, da zaradi neagresivnosti naravnih sestavin to kozmetiko lahko nanašamo tudi na najbolj občutljivo in zahtevno kožo, kar je pogosto rešitev za problematično, aknasto, lišajasto in preobčutljivo kožo.

Konvencionalni izdelki učinkujejo tako, da koži dodajajo različne sestavine, ki naj bi jih le-ta potrebovala, zaradi tega koža preneha proizvajati lastne sestavine ter uravnavati naravne procese. Pri uporabi naravne kozmetike pa se biološke sestavine vključujejo v metabolizem človeške kože, spremljajo biološki ritem kože in spodbujajo samokorektivne funkcije. Posledično to pomeni, da kožo normalizirajo, pomirijo in v njej ustvarijo naravno ravnovesje.

0 Comments