Brinovo olje za počutje, lepoto, zdravje in duhovnost

Brinovo olje za počutje, lepoto, zdravje in duhovnost

Vpliv na počutje

Aromatičen zelen vonj brinja nas prebudi, duševno okrepi, opogumi ter razjasni zmedene misli, mentalno odsotnost in sanjavost. V dišavah za meditacijo krepi našo osredotočenost in notranje ravnovesje. Pomaga pri nespečnosti, ki se pojavi, kadar ne zmoremo utišati razmišljanja o problemih.

Lepota z vonjem brina

Eterično olje in hidrolat brinovih jagod sta močna adstrigenta – krčita žilice, ožita pore in učvrstujeta tkivo. Te lastnosti se dopolnjujejo z njegovim antiseptičnim delovanjem, zato so aromaterapevtski kozmetični pripravki z brinovim oljem –Brinova lepotica– izvrstni za nego aknaste kože.

Brin za zdravje

Izvlečki iz brina so uradno priznani diuretiki, torej sredstva, ki spodbujajo izločanje vode iz telesa. Močno vpliva na sečila , zato lahko pomaga pri edemih, zastojih vode pri povečani prostati ter težavah z revmatizmom in protinom. Zelo majhna količina olja ali hidrolata –Cvetlični vrt– pomaga pri zdravljenju vlažnih ekcemov, luskavice in trdovratnega dermatitisa. Dodamo ju v kopeli ali vodo za obkladke, saj zmanjšujeta pordelost, celita in pomagata celo pri hemeroidih. Koža se na zdravljenje z brinom velikokrat odzove z začetno razdraženostjo, ki pa se pozneje umiri.

Brin in duhovnost

Delovanje brinovega ateričnega olja zajame vse vidike nešega bitja. Daje zagon, umirja strah in agresijo ter uravnoveša. Izjemno pomaga vsem, ki so med svojim delom izpostavljeni velikemu števili ljudi in imajo težave, kadar kadar se hočejo odtrgati od njihovega vpliva in prečistiti negativnih energij, ki so se jih navzeli med reševanjem težav drugih. Priporočamo ga terapevtom, socialnim delavcem, uslužbencem pri okencih, odvetnikom, policistom in politikom ;).

Uporaba:

Maske/pilingi: 1kapljica

Obkladki :1-5 kapljic na 500ml tekočine

Parne inhalacine: 1-5 kapljic

Izparilniki: do 5 kapljic

Lokalni nanos: do 8 kapljic na 10ml osnovnega olja ali kreme

Vir: povzeto iz knjige Aromaterapija dišeči portreti (Špiranec Maurer)

 

 

 

 

0 Comments